Bjud över grannarna på en spontanlunch och servera en denna lättlagad och samtidig lyxiga pastarätt.

 

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 2 gula lökar
  • Olivolja
  • 1 chilifrukt
  • 1 packet körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • Färskpasta

  1. Hacka löken och chilifrukten.
  2. Skölj och dela körsbärstomaterna.
  3. Plocka basilikablad och dela dem grovt.
  4. Förvara ingredienserna i en skål med beewaxduk över.

  1. Koka upp vatten till pastan och heta upp en stekpanna med olivolja.
  2. Stek löken och chilifrukten tillsammans.
  3. Koka pastan.
  4. Lägg ner körsbärstomaterna i stekpannan och rör om.
  5. Vid servering rör ner basilikabladen ner i pannan och fyll på med extra olivolja.

Rekommenderar att haka färdigt grönsakerna innan tillagning oavsett om rätten ska förberedas eller inte. Har gästerna kommit ser det extra proffsigt ut när grönsakerna är klara för matlagning. Lite som på TV.

 

“smakrik lunch”

 

 

 

 

 

“Stark smak på grönsakerna, inget jag tyckte var jätte gott”

 

 

 

“Inte gott”