Kall gazpacho

Vid varma sommardagar passar en kall gazpacho till lunch riktigt bra. Tillsammans med alla grönsaker skapar det en uppfriskande smak som ger känslan av medelhavet. Kommer middagsgäster över är en kall gazpacho perfekt att bjuda på som förrätt.

 

 

Ingredienser till 4 personer:

  • 2 paprikor
  • 5 kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlök
  • 1 stor gurka
  • 10 blad mynta
  • 3 msk balsamico
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

  1. Skölj och dela tomaterna och gurkan. Dela och kärna ur paprikorna. Skala och dela löken och vitlöken.
  2. Lägg i grönsakerna i matberedaren tillsammans med mynta, balsamico och olivolja.
  3. Salta och peppra efter smak.
  4. Ställ in i kylen.

  1. Servera och njut!

 

 

”precis vad jag kände för denna varma sommardag”

 

 

 

 

 

”Lite stark”

 

 

 

 

”inte gott”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *