Glutenfria lasagneplattor

Tänk vad gott att servera lasagne med egen gjorda lasagneplattor som är glutenfria. Perfekt helgmatlagning!

 

 

Ingredienser till pastaplattor för en stora lasagne:

  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk olivolja
  • 46g rismjöl
  • 46g kikärtsmjöl
  • 46g bovetemjöl
  • 7g potatismjöl

  1. Blanda ägg, fiberhusk och olivolja och låt vila i ca 10 minuter
  2. Blanda alla mjölsorter.
  3. Rör ner äggblandningen och knåda degen.
  4. Låt degen vila minst en timme i kylen inlindad i beewaxduk.

  1. Dela upp degen i fyra delar och arbeta med en del åt gången.
  2. Kavla ut degen och arbeta sedan med pastamaskinen. Kör på det första läget några varv medan degen mellan varven viks ihop sida till sida. När degen fått en smidig och jämn form är det bara att jobba sig ner genom de olika mellanrummen på pastamaskinen. Kör gärna några varv på varje mellanrum för att få en jämn och smidig pastaplatta.

Här hittar du recept på lasagne.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *