Denna rätt har allt. Snabb och enkel att laga, passar till de flesta tillfällena och är otroligt uppskattad och god. I vår familj är det en klassisk fredagsrätt när tröttheten har slagit in efter veckan och det är tid att njuta av helgen.
Ingredienser för 4 personer:
- 1 lök
- 200g champinjoner
- 400g fläskfilé
- 500ml matlagningsgrädde
- 1 msk rosmarin
- Spagetti för 4 personer
Byt ut matlagningsgrädden till soja- och havregrädde för att få rätten mjölkfri.
- Hacka löken och skiva champinjonerna. Ansa fläskfilén och skiva upp den i små och smala bitar. Förvara i kylen till tillagning. Använd gärna beewaxduk istället för plastfolié.
- Koka upp vatten till pastan. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Stek löken och champinjonerna. Lägg åt sidan och stek sedan fläskfilén.
- Blanda ner löken och champinjonerna i fläskfilén. Häll på matlagningsgrädde och rosmarin och låt koka upp.
- Servera och njut!