Kyckling med currysås är en bra barnrätt. Hitta ekologisk helkyckling eller kycklingben. Det gör det lättare att få ett saftigare kött som uppskattas hos barnen.
Ingredienser till 4 personer:
- 1 Zucchini
- 3 morötter
- 2 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- Hel kyckling eller 4 kycklingben
- Ris för 4 personer
- 1 msk smör
- 2 tsk curry
- 1 msk potatismjöl
- 250ml sojagrädde
- salt och peppar
- Skala morötterna och skiva dem tunt. Skölj zucchinin och skiva dem lite tjockare än morötterna. Ta bort skalet från löken och dela varje lök i fyra delar.
- Skala vitlöken.
- Sätt ugnen på 175grader.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form eller kycklingbenen på en plåt. Krydda med exempelvis curry, salt och peppar. Ställ in kycklingen i ugnen tills att saften i kycklingen blivit genomskinlig. Eller använd termometer och ta ut kycklingen vid 82 grader vid benen.
- Koka riset enligt anvisning.
- Gör såsen genom att ta i smör, vitlök och curry i en kastrull. Låt fräsa lite och häll sedan på lite av sojagrädden och potatismjölet. Vispa och häll sedan på resterande sojagrädde. koka upp och håll varm till servering.
- Hätta upp en stekpanna och stek grönsakerna krispiga. Salt och peppra.
- Servera kycklingen med ris, currysås och de wokade grönsakerna.