Kyckling och currysås med wokade grönsaker

Kyckling med currysås är en bra barnrätt. Hitta ekologisk helkyckling eller kycklingben. Det gör det lättare att få ett saftigare kött som uppskattas hos barnen.

 

 

Ingredienser till 4 personer:

  • 1 Zucchini
  • 3 morötter
  • 2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hel kyckling eller 4 kycklingben
  • Ris för 4 personer
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1 msk potatismjöl
  • 250ml sojagrädde
  • salt och peppar

  1. Skala morötterna och skiva dem tunt. Skölj zucchinin och skiva dem lite tjockare än morötterna. Ta bort skalet från löken och dela varje lök i fyra delar.
  2. Skala vitlöken.

  1. Sätt ugnen på 175grader.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form eller kycklingbenen på en plåt. Krydda med exempelvis curry, salt och peppar. Ställ in kycklingen i ugnen tills att saften i kycklingen blivit genomskinlig. Eller använd termometer och ta ut kycklingen vid 82 grader vid benen.
  3. Koka riset enligt anvisning.
  4. Gör såsen genom att ta i smör, vitlök och curry i en kastrull. Låt fräsa lite och häll sedan på lite av sojagrädden och potatismjölet. Vispa och häll sedan på resterande sojagrädde. koka upp och håll varm till servering.
  5. Hätta upp en stekpanna och stek grönsakerna krispiga. Salt och peppra.
  6. Servera kycklingen med ris, currysås och de wokade grönsakerna.

Om du inte behöver förbereda kan man börja med att sätta på ugnen och under tiden den blir varm kan grönsakerna göras iordning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *