Passa på att laga pumpasoppa på hösten då pumpan är som billigaste. Med sin mustiga och söta mask värmer soppan i höstmörkret.
Ingredienser för 4 personer:
- 150g fetaost
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk färsk timjan
- 700g pumpa
- 1 gullök
- 2 vitlökar
- olivolja
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljong
- 250ml matlagningsgrädde
- Salt och peppar
- 1 paket baon
- Skala och gröp ur pumpaköttet. Skär pumpaköttet i mindre bitar. Lägg i en skål och täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till användning.
- Skala och hacka löken och vitlöken fint. Lägg löken och vitlöken i en skål och täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till användning.
- Blanda fetaost, matlagningsyoghurt och timjan till en röra. Täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till servering.
- Fräs löken och vitlöken mjuk tillsammans med olivolja.
- Lägg ner pumpaköttet och låt fräsa en stund. Häll på vattne och lägg i buljongen. Låt sjuda i ungefär 20 minter tills att pumpaköttet blivit mjukt.
- Skiva becon i små bitar och stek krispigt. Låt rinna av på hushållspapper innan servering.
- Häll i matlagningsgrädden i soppan och mixa den slät.
- Servera soppan med fetaostkräm och beconkrisp på toppen.
Om rätten inte ska förberedas kan fetaostkrämen göras medan soppan sjuder.