Pumpasoppa med fetaostkräm och baconkrisp

Passa på att laga pumpasoppa på hösten då pumpan är som billigaste.  Med sin mustiga och söta mask värmer soppan i höstmörkret.

Ingredienser för 4 personer:

  • 150g fetaost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk färsk timjan
  • 700g pumpa
  • 1 gullök
  • 2 vitlökar
  • olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 250ml matlagningsgrädde
  • Salt och peppar
  • 1 paket baon

  1. Skala och gröp ur pumpaköttet. Skär pumpaköttet i mindre bitar. Lägg i en skål och täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till användning.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Lägg löken och vitlöken i en skål och täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till användning.
  3.  Blanda fetaost, matlagningsyoghurt och timjan till en röra. Täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till servering.

  1. Fräs löken och vitlöken mjuk tillsammans med olivolja.
  2. Lägg ner pumpaköttet och låt fräsa en stund. Häll på vattne och lägg i buljongen. Låt sjuda i ungefär 20 minter tills att pumpaköttet blivit mjukt.
  3. Skiva becon i små bitar och stek krispigt. Låt rinna av på hushållspapper innan servering.
  4. Häll i matlagningsgrädden i soppan och mixa den slät.
  5. Servera soppan med fetaostkräm och beconkrisp på toppen.

Om rätten inte ska förberedas kan fetaostkrämen göras medan soppan sjuder. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *