En rätt som uppkommit efter inspiration från 1990 talet då många grönsaker fylldes med en massa olika innehåll. Här är fyllnaden vegetarisk vilket ger en liten känsla av nutid.

Ingredienser för 4 personer:

  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk örter
  • 2 st röda paprikor
  • 150 g kikärtor
  • 150g fetaost
  • 250g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 4 dl riven ost
  • Ris för 4 personer enligt anvisning på paketet

  1. Finhacka och fräs lök och champinjoner. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Såsen: Rör ihop créme fraiche, örter och pressad vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till serving.
  3. Blanda kikärtor och tärnad fetaost i en bunke. Mosa ihop med en potatismos-stamp. Knäck i ägg och rör ihop med lök- och champinjonhacket.
  4. Halvera paprikorna på längden och kärna ur dem. Fördela färsen i paprikorna och strö över med riven ost. Ställ in i kylen fram till tillagning.

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  3. Gratinera paprikorna i ugnen i ungefär 20 minuter.
  4. Serva paprikorna tillsammans med riset och örtsåsen.