Fyllda paprikor med yoghurtkräm

En rätt som uppkommit efter inspiration från 1990 talet då många grönsaker fylldes med en massa olika innehåll. Här är fyllnaden vegetarisk vilket ger en liten känsla av nutid.

Ingredienser för 4 personer:

  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk örter
  • 2 st röda paprikor
  • 150 g kikärtor
  • 150g fetaost
  • 250g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 4 dl riven ost
  • Ris för 4 personer enligt anvisning på paketet

  1. Finhacka och fräs lök och champinjoner. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Såsen: Rör ihop créme fraiche, örter och pressad vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till serving.
  3. Blanda kikärtor och tärnad fetaost i en bunke. Mosa ihop med en potatismos-stamp. Knäck i ägg och rör ihop med lök- och champinjonhacket.
  4. Halvera paprikorna på längden och kärna ur dem. Fördela färsen i paprikorna och strö över med riven ost. Ställ in i kylen fram till tillagning.

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  3. Gratinera paprikorna i ugnen i ungefär 20 minuter.
  4. Serva paprikorna tillsammans med riset och örtsåsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *