Detta är en smarrig vegetarisk paj med rödbetor, chévreost och valnötter. Med det vackra mönstret av rödbetorna är pajen perfekt till vårens och försommarens buffé.
Ingredienser för 1 paj:
- 100g smör
- 3dl vetemjöl
- Ca 1msk kallt vatten
- 3 ägg
- 250ml mjölk/sojagrädde
- 2dl riven ost
- 3 kokta rödbetor
- 200g chévreost
- 1dl valnötter
- Salt och peppar
- Knåda snabbt ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg.
- Tryck ut degen i en form och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Nagga pajskalet med en gaffel och ställ in i ugnen i ungefär 10 minuter.
- Skiva rödbetorna och chévreosten.
- Blanda ihop äggen och valfri mjölkprodukt. Salta och peppra.
- Sänk temperaturen på ugnen till 175 grader.
- Häll i äggblandningen i det förgräddade pajskalet. Sprid ut den rivna osten.
- Fördela chévreosten i pajskalet och lägg rödbetorna i en ring runt om i pajen. Sprid ut valnötterna.
- Ställ in pajen i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter.
- Servera pajen med en matig sallad.
Kika in på receptet Medelhavspaj om du vill byta ut pajskalet till kikärtsskal.