Fiskspett med saffransaioli

Detta är enligt mig sommarens godaste grillrecept och beroende på vad som finns i fiskaffären kan fisksorterna variera.

Ingredienser för 4 personer:

  • 800g potatis
  • En knippe dill
  • 300g laxfilé
  • 300g marulk
  • 8 st kungsräkor
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 12st körsbärstomater
  • 2st vitlöksklyftor
  • 1/2 lime
  • 2 äggulor
  • 2 1/2 dl neutral olja
  • 1/2g saffran
  • Havssalt och peppar
  1. Koka potatisen tillsammans med dill och salt.
  2. Salta fisken.
  3. Skala, skölj och dela grönsakerna. Löken bör vara i mindre bitar då den tar längre tid att bli färdig.
  4. Skiva fisken i lika stora tärningar.
  5. Olja in grillspetten om de är av metal. Varva grönsaker, fisk och kungsräkor på spetten.
  6. Gör därefter saffransaioli: Lägg ner äggulorna i en bunke och droppa ner oljan samtidigt som du vispar. Ett tipsa är att äggen och oljan ska ha samma temperatur.
  7. Pressa ner vitlöken och saften från limen.
  8. Mortla saffranet med lite havssalt salt och häll i aiolin. Smaka av med salt och peppar. Ställ aiolin i kylen fram till servering.
  9. Tänd grillen och njut av ett glas vin medan du väntar på att en bra glöd.
  10. Grilla spetten på varje sidan beroende på hur stora bitar du har gjort.
  11. Servera grillspetten med potatisen och saffransaioli.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *