Rödbets- och Chévreostpaj

Detta är en smarrig vegetarisk paj med rödbetor, chévreost och valnötter. Med det vackra mönstret av rödbetorna är pajen perfekt till vårens och försommarens buffé.

Ingredienser för 1 paj:

  • 100g smör
  • 3dl vetemjöl
  • Ca 1msk kallt vatten
  • 3 ägg
  • 250ml mjölk/sojagrädde
  • 2dl riven ost
  • 3 kokta rödbetor
  • 200g chévreost
  • 1dl valnötter
  • Salt och peppar
  1. Knåda snabbt ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och ställ in i ugnen i ungefär 10 minuter.
  5. Skiva rödbetorna och chévreosten.
  6. Blanda ihop äggen och valfri mjölkprodukt. Salta och peppra.
  7. Sänk temperaturen på ugnen till 175 grader.
  8. Häll i äggblandningen i det förgräddade pajskalet. Sprid ut den rivna osten.
  9. Fördela chévreosten i pajskalet och lägg rödbetorna i en ring runt om i pajen. Sprid ut valnötterna.
  10. Ställ in pajen i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter.
  11. Servera pajen med en matig sallad.

Kika in på receptet Medelhavspaj om du vill byta ut pajskalet till kikärtsskal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *