Det här är en vårig paj med sparris och västerbottenost som kan avnjutas som tillbehör på en buffé, en silltallrik eller till en matig sallad.
Ingredienser för en paj:
- 100g smör
- 3dl vetemjöl
- Ca 1msk kallt vatten
- 3 ägg
- 250ml valfri sort av grädde
- 2 dl västerbottenost
- En knippe sparris
- Salt och peppar
- Knåda snabbt ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg.
- Tryck ut degen i en form och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Nagga pajskalet med en gaffel och ställ in i ugnen i ungefär 10 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop äggen och grädden. Salta och peppra.
- Skölj och bryt av änden på sparrisen.
- Häll i äggblandningen i pajskalet , sprid ut osten och lägg gärna sparrisen i ett mönster.
- Ställ in pajen i ungefär 30-40 minuter.
- Servera med en matig sallad eller på en buffé.