Sparris och västerbottensostpaj

Det här är en vårig paj med sparris och västerbottenost som kan avnjutas som tillbehör på en buffé, en silltallrik eller till en matig sallad.

Ingredienser för en paj:

  • 100g smör
  • 3dl vetemjöl
  • Ca 1msk kallt vatten
  • 3 ägg
  • 250ml valfri sort av grädde
  • 2 dl västerbottenost
  • En knippe sparris
  • Salt och peppar
  1. Knåda snabbt ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och ställ in i ugnen i ungefär 10 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Blanda ihop äggen och grädden. Salta och peppra.
  7. Skölj och bryt av änden på sparrisen.
  8. Häll i äggblandningen i pajskalet , sprid ut osten och lägg gärna sparrisen i ett mönster.
  9. Ställ in pajen i ungefär 30-40 minuter.
  10. Servera med en matig sallad eller på en buffé.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *