Det här är en vårig paj med sparris och västerbottenost som kan avnjutas som tillbehör på en buffé, en silltallrik eller till en matig sallad.

Ingredienser för en paj:

  • 100g smör
  • 3dl vetemjöl
  • Ca 1msk kallt vatten
  • 3 ägg
  • 250ml valfri sort av grädde
  • 2 dl västerbottenost
  • En knippe sparris
  • Salt och peppar
  1. Knåda snabbt ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och ställ in i ugnen i ungefär 10 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Blanda ihop äggen och grädden. Salta och peppra.
  7. Skölj och bryt av änden på sparrisen.
  8. Häll i äggblandningen i pajskalet , sprid ut osten och lägg gärna sparrisen i ett mönster.
  9. Ställ in pajen i ungefär 30-40 minuter.
  10. Servera med en matig sallad eller på en buffé.