En klassiker från bardomen som nu går i generation. Försöker här göra en liten tvist på rätten genom att servera rotsellerimos till.
Ingredienser för 4 personer:
- ca 600 rotselleri
- 1 gul lök
- 2 dl créme fraiche
- salt och peppar
- 800g falukorv gärna med hög kötthalt
- 3 tomater
- ca 2 msk dijonsenap
- 2-3 dl rivenost
- Skala och dela rotsellerin i mindre bitar. Skala och dela löken i fyra delar. Ställ in i kylen inför tillagning.
- Skölj och skiva tomaterna.
- Ta av skinnet från korven och gör skåror i korven.
- Bre på dijonsenap på korven och lägg i tomatskivor i korvens skåror.
- strö över osten och ställ in i kylen till tillagning.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka rotsellerin och löken i saltat vatten tills att rotsellerin har blivit mjuk.
- Ställ in falukorven i ugnen i ungefär 20 minter, tills att osten har fått färg.
- Häll av vattnet från rotsellerin och löken. Lägg ner créme fraiche, salta och peppra. Mixa med en stavmixer till en slät massa.
- Servera rotsellerimoset tillsammans med falukorven och gärna med lite krasse till.