Ugnsbakad falukorv

En klassiker från bardomen som nu går i generation. Försöker här göra en liten tvist på rätten genom att servera rotsellerimos till.

Ingredienser för 4 personer:

  • ca 600 rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 dl créme fraiche
  • salt och peppar
  • 800g falukorv gärna med hög kötthalt
  • 3 tomater
  • ca 2 msk dijonsenap
  • 2-3 dl rivenost

  1. Skala och dela rotsellerin i mindre bitar. Skala och dela löken i fyra delar. Ställ in i kylen inför tillagning.
  2. Skölj och skiva tomaterna.
  3. Ta av skinnet från korven och gör skåror i korven.
  4. Bre på dijonsenap på korven och lägg i tomatskivor i korvens skåror.
  5. strö över osten och ställ in i kylen till tillagning.
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka rotsellerin och löken i saltat vatten tills att rotsellerin har blivit mjuk.
  3. Ställ in falukorven i ugnen i ungefär 20 minter, tills att osten har fått färg.
  4. Häll av vattnet från rotsellerin och löken. Lägg ner créme fraiche, salta och peppra. Mixa med en stavmixer till en slät massa.
  5. Servera rotsellerimoset tillsammans med falukorven och gärna med lite krasse till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *