Potatis och purjolökssoppa föråt jag mig på när jag pluggade. Både för att den var billig och var enkel att laga. Smaken kan tyckas vara lite tråkigt men knepet var timjanen. Och nu för tiden blir det alltid någon mjölkfri yoghurt alternativ till.
Ingredienser för 4 personer:
- 600g potatis
- 1 purjolök
- Olivolja
- 4 kvistar timjan
- 1 grönsaksbuljong
- 1L vatten
- Salt och peppar
- Valfri yoghurt (jag använde havre yoghurt)
- Skala och dela potatisen i mindre bitar.
- Ansa purjolöken och skiva den i mindre bitar.
- Stek potatisen och purjolöken i olivolja tillsammans med timjan i någon minut.
- Häll på vatten och lägg i buljongen.
- Låt koka tills att potatisen blivit mjuk.
- Mosa potatisen lite med en potatisstomp om du önskar mindre bitar.
- Servera soppan med yoghurt och lite bröd.