Vegetarisk ugnspannkaka är perfekt att servera efter en soppa eller att slänga ihop för en snabb lunch. Servera gärna med lite tinade bär och en klick grädde så blir det magiskt gott.
Ingredienser för en ugnsplåt:
- 1 dl linser (välj den sort du har hemma)
- 3 dl vetemjöl
- 8 dl valfri mjölksort
- 3 ägg
- salt
- frysta bär och grädde
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa okokta linser till mjöl och lägg i en bunke.
- Lägg i vetemjölet och häll i hälften av mjölken i bunken. Vispa till en jämn smet.
- Häll i resten av mjölken och vispa i ett ägg i taget.
- Avsluta med en nypa salt.
- Smöra en djup plåt eller använd återanvändbart bakplåtspapper.
- Häll smeten på plåten och ställ in i ugnen i ungefär 20 minuter.
- Servera ugnspannkakan med tinade bär och vispade grädde.