En efterrätt som passar perfekt att förbereda och ta fram när man vill umgås med sina gäster.
Ingredienser 4 glas
- 100g vit choklad
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- Färska hallon
- Citronmeliss eller mynta för garnering
- Smält chokladen i vattenbad.
- Vispa grädden. Den ska inte vara för hårt vispad.
- Blanda ner ägget i den smälta chokladen.
- Rör ner ägg och chokladblandningen i grädden. Var försiktig så att luften i grädden blir kvar.
- Häll upp i glass.
- Ställ in i kylen för att stelna. Tar ungefär tre timmar.
- Garnera med hallon och citronmeliss eller mynta.
Börja med att laga denna efterrätt innan du förbereder de andra rätterna till middagen. Då vet du att efter varmrätten kan du ta det lugnt och glänsa med en magisk vit chokladmousse.
”Ska det vara efterrätt ska det vara med vit choklad”
”smakar som glass”
”Gott”