Med inspiration från en av mina favorit kokar Tareq Taylors recept skapade jag denna rätt. En frisk och liten avstickare från den klassiska svenska grillmenyn.
Ingredienser:
4 personer
Mango chutney
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 1 scharlottenlök
- Ca 200g mango (färsk eller fryst)
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 dl socker
Wok
- 5 cm färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 vitkålshuvud
- 4-5 blad av grönkål
- 8 salladslök
- 200g haricots verts
- solrosolja till matlagningen
- 1 lime
- 2 msk japansk soja
- salt och peppar
Grillat
- valfritt med fläsk, nötkött eller kanske ett veganskt allternativ som avokado
- 4 persikor
Gör så här
Mango chutney:
- Skala och riv ingefäran.
- Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken.
- Fräs ingefäran, vitlöken och schalottenlöken tillsammans med solrosolja och bland därefter ner mangon, äppelcidervinäger och socker.
- åt sjuda i ca 20 minuter.
Wok
- Skala och riv ingefäran och vitlöken.
- Dela vitkålen i bitar och skär bort stjälken på grönkålen och dela i bitar. Skölj och strimla salladslöken.
- Fräs ingefäran och vitlöken i solrosolja. Blanda ner vitkålen, grönkålen och haricot verts i pannan och fräs ytterligare.
- Häll på salladslöken och fortsätta fräsa grönsakerna.
- Woken kan serveras varm eller kall. Vid servering pressa över lime och häll över soja.
Grillad persika
- Skölj och dela persikorna på mitten. Grilla och servera tillsammans med den wokade salladen och önskat grill tillbehör.