Perfekt fiskrätt för barn där de kan äta med händerna och dippa i såsen. Fisken passar perfekt att förbereda dagen innan. Paneringen hinner stelna, vilket ger en krispigare yta.
Ingredienser för 4 personer:
- 800g potatis
- Olivolja
- 400g torskfile
- 1 ägg
- ca 3 dl ströbröd
- Smaklös olja (ex matolja)
- Majonäs
- Curry
- Morrötter
- Gurka
- Paprika
- Tvätta och klyfta potatisen. Lägg ner potatisen i vatten.
- Dela torsken i ca 6 cm stora bitar. Lägg ner dem i vispat ägg och blanda om.
- Rulla torsken i ströbröd och lägg på en tallrik. Ställ in i kylen.
- Blanda så mycket majonäs som tros gå åt tillsammans med den mängd curry som gillas i familjen. Ställ in i kylen.
- Skär grönsakerna i stavar och förvara i kylen
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll av potatisen och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olivolja och ställ in i ugnen.
- Värm en låg kastrull med olja till mellan värme. Stek/fritera fisken. Lägg upp på ett fat med hushållspapper.
- När potatisen mjuknat ändra till varmluft för att få en krispigare yta.
- Servera fisken och potatisen med currymajonäs och grönsaksstavar.
Om rätten inte förbereds rekommenderas att börja med potatisen och få in dem i ugnen. Därefter göra i ordning fisken. Medan fisken steks/friteras finns det tid för att göra iordning currymajonäsen och grönsaksstavarna. Rätten är klar inom 40 minuter.
”En riktig paradrätt här hemma”
”Min favoritfisk”
” En av mina favoriträtter. Äter gärna bara fisken”