Ajvar

En uppfriskande sås som oftast köps färdig. Prova att göra en egen ajvar och känn skillnaden. Kan bland annat användas till kyckling, fisk och vegetariska rätter.

 

 

Ingredienser:

  • 3 röda paprikor
  • 1 lök
  • 1 zucchini
  • 1 vitlöksklyfta

  1. Sätt ugnen på 250 grader och på grill läget.
  2. Kärna ur och dela paprikorna på mitten.
  3. Ställ dem med skalsidan uppåt på en plåt och för in i ugnen.
  4. Hacka löken och strimla zucchinin.
  5. Stek först löken i olja och fräs vidare med zucchinin.
  6. När paprikaskalet har svartnat tas de ur ugnen och dra bort skalet.
  7. Lägg ner paprikorna, löken och zucchinin med pressad vitlök i en matberedare. Mix till en slät massa.
  8. Låt svalna och ställ in i kylen till serveringen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *