En rätt som uppkommit efter inspiration från 1990 talet då många grönsaker fylldes med en massa olika innehåll. Här är fyllnaden vegetarisk vilket ger en liten känsla av nutid.
Ingredienser för 4 personer:
- 1 1/2 dl créme fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk örter
- 2 st röda paprikor
- 150 g kikärtor
- 150g fetaost
- 250g champinjoner
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 4 dl riven ost
- Ris för 4 personer enligt anvisning på paketet
- Finhacka och fräs lök och champinjoner. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Såsen: Rör ihop créme fraiche, örter och pressad vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till serving.
- Blanda kikärtor och tärnad fetaost i en bunke. Mosa ihop med en potatismos-stamp. Knäck i ägg och rör ihop med lök- och champinjonhacket.
- Halvera paprikorna på längden och kärna ur dem. Fördela färsen i paprikorna och strö över med riven ost. Ställ in i kylen fram till tillagning.
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Gratinera paprikorna i ugnen i ungefär 20 minuter.
- Serva paprikorna tillsammans med riset och örtsåsen.