Du måste testa att grilla avokados och med denna koriandermajonäs blir det riktigt gott.
Ingredienser för 4 personer:
- 2 dl vegansk majonäs
- 1 lime
- Ca 1 dl färsk koriander
- 4 st salladslök
- Ca 30 st körsbärstomater
- Jalapeño efter smak
- 3 dl kokta svarta bönor
- 500g sötpotatis
- olivolja
- 4 avokados
- Salt och peppar
- Blanda ihop majonäs med zest från limen och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka salladslöken fint, dela körsbärstomaterna i fyra delar och lägg ner i en skål.
- Fin hacka jalapeño och lägg ner i skålan. Välj mängden jalapeño efter hur starkt du vill ha.
- Blanda ner de svarta bönorna och pressa över saften från limen.
- Skala och dela sötpotatisen i skivor. Lägg på en plåt och blanda om med olivolja.
- Sätt ugnen på 225 grader och tänd grillen.
- Dela avokadon i två delar inför grillningen.
- Sätt in sötpotatisen så att den tajmar med grilltiden på avokadon. Ett tips är att avokadon går ganska snabbt att grilla. Ungefär 15 minuter.
- Vid de sista 10 minutrarna av sötpotatisen öppna ugnen lite gran och släpp ut ångan för att få krispig sötpotatis. Salt sötpotatisen direkt efter de tagits ut ur ugnen.
- Servera de grillade avokado halvorna tillsammans med bönsalsan, sötpotatisen och koriandermajonäsen.