Grillad avokado med bönsalsa, ugnsrostad sötpotatis och koriandermayo

Du måste testa att grilla avokados och med denna koriandermajonäs blir det riktigt gott.

Ingredienser för 4 personer:

  • 2 dl vegansk majonäs
  • 1 lime
  • Ca 1 dl färsk koriander
  • 4 st salladslök
  • Ca 30 st körsbärstomater
  • Jalapeño efter smak
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 500g sötpotatis
  • olivolja
  • 4 avokados
  • Salt och peppar
  1. Blanda ihop majonäs med zest från limen och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka salladslöken fint, dela körsbärstomaterna i fyra delar och lägg ner i en skål.
  3. Fin hacka jalapeño och lägg ner i skålan. Välj mängden jalapeño efter hur starkt du vill ha.
  4. Blanda ner de svarta bönorna och pressa över saften från limen.
  5. Skala och dela sötpotatisen i skivor. Lägg på en plåt och blanda om med olivolja.
  6. Sätt ugnen på 225 grader och tänd grillen.
  7. Dela avokadon i två delar inför grillningen.
  8. Sätt in sötpotatisen så att den tajmar med grilltiden på avokadon. Ett tips är att avokadon går ganska snabbt att grilla. Ungefär 15 minuter.
  9. Vid de sista 10 minutrarna av sötpotatisen öppna ugnen lite gran och släpp ut ångan för att få krispig sötpotatis. Salt sötpotatisen direkt efter de tagits ut ur ugnen.
  10. Servera de grillade avokado halvorna tillsammans med bönsalsan, sötpotatisen och koriandermajonäsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *