Grillade Kings prawns med snabbaioli

Fredagsmiddagen är räddad. En enkel rätt att förbereda och laga. Smaken är ljuvlig och tillsammans med ett glas vitt vin är det en magisk bra start på helgen. Rätten passar bra både som en ensam rätt och till tapas bordet.

 

 

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 1 Kg King Prawns (MSC-certifierande)
  • 7 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 1/2 dl koriander
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl majonäs
  • 3 lime

  1. Lägg ner King prawns i en stor burk. Häll på olivolja.
  2. Finhacka chilifrukten, koriandern och 6 stycken av vitlöksklyftorna. Lägg sedan ned i lådan.
  3. Sätt på locket och skaka om.
  4. Blanda majonäsen med en pressad vitlöksklyfta och en pressad lime.
  5. Klyfta resterande lime och lägg på ett fatt.

  1. Tänd grillen och invänta glöd.
  2. Grilla King prawns.
  3. Vid servering pressa över limen. Glöm inte att doppa King prawns i aiolin.

Vid gasolgrill är tillagnings tiden kortare då du inte behöver invänta på glöden. För bättre smak på King prawns låt dem stå och dra åt sig smaken i minst en timme.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *