Underbara vegetariska grillspett med uppfriskande myntayoghurt och ugnsrostade potatisar.
Ingredienser för 4 personer:
- 700g små potatisar
- 2 paket halloumi
- 1 citron
- 2 rödlök
- 8 champinjoner
- 1 paprika
- Olivolja
- 3 dl turkisk yoghurt
- 2 msk honung
- 1dl mynta
- salt och peppar
- Börja med att dela halloumi i åtta bitar.
- Skölj och dela citronen i fyra delar.
- Skala och dela lökar i fyra bitar, så att du får totalt åtta bitar.
- Skölj och dela paprika i åtta bitar.
- Blanda ihop myntayoghurt med honung, hackad mynta och salt och peppar. Förvara svalt fram till servering.
- Trä om vart annat halloumi och grönsaker på ett spett. Pensla in spetten med olja för att undvika att de fastnar på gallret.
- Skala och dela potatisen. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja.
- Tänd grillen och sätt ugnen på 225 grader.
- Ställ in potatisen i ugnen så att det passar med spettens grilltid. Ett tips är att öppna ugnsluckan en gång i slutet av ugnstiden för att få en mer knaprig yta på potatisen. Salta potatisen direkt efter att den tagits ut från ugnen.
- Grilla spetten och drick någon gott under tiden. Servera sedan spetten med potatisen och myntayoghurten.