Denna rätt tar sin lilla tid i ugnen men den är helt klart värd att vänta på. Kombinationen med koriandern, tomaterna och svarta bönorna till sötpotatisen gör denna rätt helt magisk god.
Ingredienser för 4 personer:
- 4 stora sötpotatisar
- 200g körsbärstomater
- 10st små salladslök
- 1 gul paprika
- 1dl koriander
- 1 lime
- 1/2 dl god olivolja
- 400g kokta svarta bönor
- 1 lök
- 1 vitlök
- 2tsk spiskummin
- salt och peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta sötpotatisarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (Det kommer ut väldigt mycket vätska ur potatisarna som lätt bränner fast).
- Dela körsbärstomaterna i mindre bitar. Hacka salladslöken och paprikan. Lägg tomaterna, salladslöken och paprikan i en skål.
- Lägg ner koriandern, pressa ner saften från limen och häll över olivoljan. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
- Ställ salsan i kylen fram till servering.
- När sötpotatisen är klar och medan den svalnar kan du göra bönblandningen. Hacka löken och stek den svettig i olivolja tillsammans med vitlök och spiskummin.
- Häll ner bönorna och låt bönorna bli varma.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera till sötpotatisen med salsan.