Stekt fiskfilé med kapris- och rödbetsröra

Receptets ingredienser består av sommarens goda smaker med rödbetor, kapris, persilja, färskpotatis och nyfångad fisk. En enkel bladning som inte kräver så mycket tid i köket men som ger en fantastisk middag.

Ingredienser för 4 personer:

  • 800g fiskfilé av ex rödspätta, gös eller abborre
  • Smör (mjölkfritt om det behövs)
  • ca 700g färskpotatis
  • Liten knippa dill
  • 4st kokta rödbetor
  • 1dl kapris
  • En knippe persilja
  • Salt och peppar
  1. Salta fiskfilérna rikligt och låten dem ligga en stund med saltet.
  2. Skrubba potatisen och koka dem med salt och dill.
  3. Hacka rödbetorna till små tärningar och blanda tillsammans med kaprisen i en skål. Smaka av med peppar och kanske lite salt.
  4. Värm på en stekpanna och torka av fiskfilérna från saltet.
  5. Stek filérna i smör på skin sidan på mellanvärme.
  6. Servera fisken med nykokt potatis, kapris- och rödbetsröran och toppa med persilja.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *