![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2020/04/fiskfilemedrödbetor980x380.jpg)
Receptets ingredienser består av sommarens goda smaker med rödbetor, kapris, persilja, färskpotatis och nyfångad fisk. En enkel bladning som inte kräver så mycket tid i köket men som ger en fantastisk middag.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2020/04/planeringT35.jpg)
Ingredienser för 4 personer:
- 800g fiskfilé av ex rödspätta, gös eller abborre
- Smör (mjölkfritt om det behövs)
- ca 700g färskpotatis
- Liten knippa dill
- 4st kokta rödbetor
- 1dl kapris
- En knippe persilja
- Salt och peppar
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2018/12/Tillreda35min.jpg)
- Salta fiskfilérna rikligt och låten dem ligga en stund med saltet.
- Skrubba potatisen och koka dem med salt och dill.
- Hacka rödbetorna till små tärningar och blanda tillsammans med kaprisen i en skål. Smaka av med peppar och kanske lite salt.
- Värm på en stekpanna och torka av fiskfilérna från saltet.
- Stek filérna i smör på skin sidan på mellanvärme.
- Servera fisken med nykokt potatis, kapris- och rödbetsröran och toppa med persilja.