Morot och halloumibiffar med hummus och ajvar

Gör biffarna till kakstorlek så passar de perfekt som ett mättande alternativ vid mellis. Eller styckfrys biffarna innan stekning för att kunna ta fram och steka på vid ett annat tillfälle.

 

 

Ingredieneser till 4 personer:

  • 4 stora morrötter
  • 2 packet halloumi
  • 2 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • Ris till servering
  • Humus
  • Ajvar

  1. Förbered hummus och ajvar.
  2. Skala och riv morötterna.
  3. Riv halloumin.
  4. Blanda de rivna morötterna och halloumin tillsammans med ägg och ströbröd.
  5. Forma till små biffar. Förvara i kylen.

 

  1. Koka riset enligt anvisning. Ha gärna ner 1 tsk gurkmeja.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Sätt in biffarna i ugnen, ungefär 10 minuter.
  4. Servera biffarna med ris, såserna och grönsaker.

Om maten inte förbereds rekommenderas att sätta på riset direkt. För att därefter göra såserna.

 

 

”En riktigt trevlig vegetarisk rätt”

 

 

 

 

 

”Biffarna är som kakor”

 

 

 

”Funkar ibland, inte jätte gott”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *