Spara lite tid, lathet eller bara gör något annorlunda så är denna mega stora pannbiff perfekt. Servera med klyftpotatis så är alla i familjen nöjda.
Ingredienser för 4 personer:
- 800g potatis
- Olivolja
- Timjan
- 500 köttfärs
- 1 ägg
- Salt och peppar
- 1 msk kalvfond
- 1 msk smör eller olja
- 250 ml sojagrädde eller matlagningsgrädde
- 200g fetaost (för mjölkfri uteslut eller använd veganost)
- 10 st körsbärstomater
- 1 1/2 tsk timjan
- Skölj och klyfta potatisen. Lägg den i blöt.
- Blanda köttfärsen med ett ägg, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader, över och under värme.
- Häll av vattnet och lägg potatisen på en plåt.
- Värm upp en stakpanna på medelvärme och lägg i lite smör eller olja.
- Forma köttfärsen till en stor boll och lägg ner den i stekpannan. Pressa färsen till en stor pannbiff i pannan. Stek p båda sidorna.
- Skölj och dela körsbärstomaterna på mitten. Tärna fetaosten.
- Häll grädden och kalvfonden runt om pannbiffen och rör om.
- Strö körsbärstomaterna, fetaosten och timjanen över pannbiffen.
- Låt sjuda i 10 minuter.
- De sista minutrarna för potatisen kan du sätt ugnen på varmluft (om du har det) för att få klyftpotatisen lite krispigare.
- Servera gärna pannbiffen och klyftpotatisen med vitlöksstekta hericots verts med fänkål