Gluten- och mjölkfria fiskpinnar med gurkamyo

Ultimata fiskrätten i vår familj. Barnen älskar dessa och kallar dem för fishfingers. Det låter lite omständigt men jag lovar de är super enkla att laga.

Ingredienser för 4 personer:

  • 700g potatis
  • 400g torskfilé
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 dl glutenfritt ströbröd (kan ibland behövas mera)
  • 5 dl matolja
  • 4 små inlagdgurkor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl majonäs
  • 1 morrot
  • 1/2 gurka
  • 1 paprika
  1. Skölj och klyfta potatisen. Lägg i vatten fram till tillagning.
  2. Vispa ett ägg i en djuptallrik. Salta och peppra.
  3. Dela torskfilérna i mindre bitar och lägg ner i ägget.
  4. Blanda om torsken i ägget så att alla bitr får ägg runt om.
  5. Rulla torskbitarna i ströbröd en och en. Avsluta med att hälla över resterande ströbröd över fiskbitarna. Förvara i kylen fram till tillagning.
  1. Sätt ugnen på 225 grader på över och under värme.
  2. Sätt in potatisen i ugnen
  3. Värm upp matoljan i en kastrull på medelvärme.
  4. Fritera torskbitarna och lägg den på ett fat med tygservett under (eller ett hushållspapper).
  5. Medan oljan blir varm och torskbitarna friteras görs gurkmayon och grönsaksstavar. Hacka den inlagdagurkan i små bitar och lägg i en skål och blanda med dijonsenap och majonäs. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala, skölj och skär upp grönsakerna i stavar och lägg i en skål för servering.
  7. Vid de sista minutrarna för potatisen i ugnen ändra till varmluft för att få en krispigare yta.
  8. Servera fiskpinnarna med klyftpotatis, gurkmayo och grönsaksstavar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *