Pannbiff för den lata

Spara lite tid, lathet eller bara gör något annorlunda så är denna mega stora pannbiff perfekt. Servera med klyftpotatis så är alla i familjen nöjda.

Ingredienser för 4 personer:

  • 800g potatis
  • Olivolja
  • Timjan
  • 500 köttfärs
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk smör eller olja
  • 250 ml sojagrädde eller matlagningsgrädde
  • 200g fetaost (för mjölkfri uteslut eller använd veganost)
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 1/2 tsk timjan
  1. Skölj och klyfta potatisen. Lägg den i blöt.
  2. Blanda köttfärsen med ett ägg, salt och peppar.
  1. Sätt ugnen på 225 grader, över och under värme.
  2. Häll av vattnet och lägg potatisen på en plåt.
  3. Värm upp en stakpanna på medelvärme och lägg i lite smör eller olja.
  4. Forma köttfärsen till en stor boll och lägg ner den i stekpannan. Pressa färsen till en stor pannbiff i pannan. Stek p båda sidorna.
  5. Skölj och dela körsbärstomaterna på mitten. Tärna fetaosten.
  6. Häll grädden och kalvfonden runt om pannbiffen och rör om.
  7. Strö körsbärstomaterna, fetaosten och timjanen över pannbiffen.
  8. Låt sjuda i 10 minuter.
  9. De sista minutrarna för potatisen kan du sätt ugnen på varmluft (om du har det) för att få klyftpotatisen lite krispigare.
  10. Servera gärna pannbiffen och klyftpotatisen med vitlöksstekta hericots verts med fänkål

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *