Pizzafisken

 Detta recept är en av de snabbaste fiskrätterna jag känner till. Så för hektiska dagar där maten behöver vara lättlagad är det perfekt. Namnet lockar också barnen till att smaka, så vilket hit!

Ingredienser:

  • 800g potatis
  • 250ml sojagrädde eller matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar
  • 400g torskfiler
  • 2dl riven ost
  • 250g hericoverts
  • vitlök
  • olivolja

Rätten är så pass lättlagad att den inte kan förberedas mer än att skala potatisen och eventuellt tina torsken.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Blanda grädden, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en ungsform.
  4. Lägg ner torsken i formen och skopa gräddblandningen över fisken med en sked.
  5. Strö osten över fisken och ställ sedan in i ugnen i ungefär 20 minuter.
  6. Heta upp en stekpanna och stek hericoverts i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Avsluta med att salta.
  7. Potatisen rekommenderas att serveras pressad till fisken och hericoverts.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *