Ultimata fiskrätten i vår familj. Barnen älskar dessa och kallar dem för fishfingers. Det låter lite omständigt men jag lovar de är super enkla att laga.
Ingredienser för 4 personer:
- 700g potatis
- 400g torskfilé
- 1 ägg
- salt och peppar
- 2 dl glutenfritt ströbröd (kan ibland behövas mera)
- 5 dl matolja
- 4 små inlagdgurkor
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl majonäs
- 1 morrot
- 1/2 gurka
- 1 paprika
- Skölj och klyfta potatisen. Lägg i vatten fram till tillagning.
- Vispa ett ägg i en djuptallrik. Salta och peppra.
- Dela torskfilérna i mindre bitar och lägg ner i ägget.
- Blanda om torsken i ägget så att alla bitr får ägg runt om.
- Rulla torskbitarna i ströbröd en och en. Avsluta med att hälla över resterande ströbröd över fiskbitarna. Förvara i kylen fram till tillagning.
- Sätt ugnen på 225 grader på över och under värme.
- Sätt in potatisen i ugnen
- Värm upp matoljan i en kastrull på medelvärme.
- Fritera torskbitarna och lägg den på ett fat med tygservett under (eller ett hushållspapper).
- Medan oljan blir varm och torskbitarna friteras görs gurkmayon och grönsaksstavar. Hacka den inlagdagurkan i små bitar och lägg i en skål och blanda med dijonsenap och majonäs. Smaka av med salt och peppar.
- Skala, skölj och skär upp grönsakerna i stavar och lägg i en skål för servering.
- Vid de sista minutrarna för potatisen i ugnen ändra till varmluft för att få en krispigare yta.
- Servera fiskpinnarna med klyftpotatis, gurkmayo och grönsaksstavar.