Glutenfri lasagne

Lasagne är en superrätt till veckans planering. Förbered lasagnen under helgen för att sedan under veckan gratinerar den klart i ugnen. När man ändå gör en lasagne kan man passa på att göra en till för att frysa in och ta fram vid stressiga dagar.

 

 

Ingredienser för 6 personer:

  • 1 lök
  • 500g köttfärs
  • 400g krossade tomater
  • 200g  fint rivna morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 vitlök
  • 2 msk kalvfond
  • organo efter smak
  • timjan efter smak
  • Salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 msk potatismjöl
  • 500ml sojagrädde
  • 2dl rivenost
  • Lasagneplattor (glutenfria) Prova gärna att göra egna.

 

  1. Stek hakad lök i en djup stekpanna. Fortsätt med att steka köttfärsen.
  2. Lägg i krossade tomater, rivan morötter, tomatpuré och kalvfond.
  3. Pressa ner vitlök och lägg ner kryddorna.
  4. Fyll på med vatten, rör om och låt sjuda.
  5. Gör en bechamelsås genom att smält smöret i en kastrull och rör ner potatismjölet.
  6. Häll i sojagrädden och rör om tills att såsen börjar koka och tjockna.
  7. Ta av såsen från värmen efter den har tjocknat och häll i 1dl ost.
  8. Varva lasagneplattor, köttfärssåsen och bechamelsåsen. Avsluta med lasagneplattor, bechamelsås och 1 dl riven ost.

  1. sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ställ in lasagnen i ugnen ungefär 30 minuter.
  3. Låt lasagnen svalna liten innan den servera med  förslagsvis vitkålssallad.

Tips! Om torkade lasagneplattor används rekommenderas att använda sig av mer vätska då plattorna drar åt sig vätska.

 

 

 

”Alltid lika gott”

 

 

 

 

 

”Jätte gott”

 

 

 

 

 

”Goare när pastan inte är ihopblandad med köttförssåsen”

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *