Lax med täcke av fetaostkräm

En krämig och enkel rätt att få till under vardagen. Då fisken och grönsakerna gör sig klara i ugnen finns tid över till andra måsten i hemmet. 

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 200g fetaost
  • 2dl matlagings yoghurt
  • 1 tsk rosmarin
  • 300g potatis
  • 3 morötter
  • 1 zucchini
  • 1/2 rödkålshuvud
  • olivolja
  • 400g lax (gärna i ett stycke)
  • salt och peppar

  1. Blanda fetaost, matlagnings yoghurt och rosmarin till en kräm. Ställ in i kylen.
  2. Halvera potatisen och lägg i blöt.
  3. Skala morötterna och dela dem till stavar.
  4. Skölj zucchinin och dela den i större bitar än potatisen och morötterna.
  5. Skölj kålen och dela den i lika stora bitar som zucchinin.
  6. Förvara grönsakerna tillsammans i en skål i kylen till tillagning.

  1. Sätt ugnen på 225grader.
  2. Lägg grönsaker på en plåt och blanda med olivolja. Ställ in i ugnen.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form och bred ut fetaostkrämen ovanpå. Efter 20 minuter ställs laxen in i ugnen under grönsakerna och sänk samtidigt temperaturen till 175 grader. Ändra gärna till varmluft för att få en jämnare värme.
  4. Ta laxen och grönsakerna ur ugnen och servera tillsammans. Vid servering kan salt önskas till grönsakerna.

Om du inte ska förbereda så börja med att sätta på ugnen och följ sedan receptet med undantag att inte ställa in grönsakerna i kylen och lägga potatisen i blöt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *