Medelhavspaj med kikärtsbotten

Med kikärtsbotten blir den vegetariska pajen mer mättande och prefekt att värma på till middagen, lunchen eller till buffén.

 

 

Ingredienser för en paj:

  • 300g kokta kikärtor
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk olivolja
  • 100g getost
  • Spenat efter önskad mängd
  • Ca 6 st soltorkade tomater
  • Riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde eller mjölk

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll av spadet på kikärtorna och låte de torka en stund eller torka av dem med hushållspapper.
  3. Häll ner kikärtorna, ägg, potatismjöl, olivolja i en matberedare. Mix till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en pajform.
  5. Stoppa in pajformen i ugnen i ca 10 minuter. Kikärtsmeten ska stelna.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela getosten och spenaten i pajskalet.
  3. Blanda ägg och matlagningsgrädde till en äggstanning. och häll i pajskalet.
  4. Strö över riven ost.
  5. Dela de soltorkade tomaterna och fördela på toppen av pajen.
  6. Stoppa in pajen i ugnen tills äggstanningen har stelnat. Ca 35 minuter för en paj som har en medel tjocklek storlek.
  7. Servera pajen med en god säsongs betonad salla.

Detta recept rekommenderar jag att laga klart hela vägen och sedan värma på till middagen.

 

”Matig paj. Gillar dock bättre med vanligt pajskal”

 

 

 

 

”Säger som pappa”

 

 

 

 

”Gillar bara ostpaj”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *