Potatisbullar med bacon och lingonsylt

Hemmagjorda potatisbullar är ett bra projekt under helgen. Antingen att förbereda och ha i frysen eller att laga till helg middagen. För oss är det en klassisk söndagsmiddag.

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 1 Kg potatis
  • 1 stor lök
  • 1 färsk fänkål
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd (använde glutenfritt)
  • salt och peppar
  • Smör att steka med
  • Bacon (om man vill ha)
  • lingonsylt till tillbehör

  1. Skala och finriv potatisen. Låt gärna successivt den rivna potatisen rinna av medan du fortsätter att riva resterande potatis. Riv även löken och fånkålen fint.
  2. Pressa ut vätskan ur potatisen och lägg den sedan i en skål tillsammans med löken och fänkålen.
  3. Blanda i ägg, ströbröd och smaka av med lite salt och peppar.
  4. Värm stekpannan på medelvärme och forma potatisblandningen till önskad storlek. Stek bullarna med smör.
  5. Lägg potatisbullarna i en ugnssäker form och låt dem stå i ugnen i runt 80 grader för att både bli klara och hålla sig varma.
  6. Avsluta med att steka bacon som sedan tillsammans med lingonsylt serveras till potatisbullarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *