Hemmagjorda potatisbullar är ett bra projekt under helgen. Antingen att förbereda och ha i frysen eller att laga till helg middagen. För oss är det en klassisk söndagsmiddag.
Ingredienser för 4 personer:
- 1 Kg potatis
- 1 stor lök
- 1 färsk fänkål
- 2 ägg
- 1 1/2 dl ströbröd (använde glutenfritt)
- salt och peppar
- Smör att steka med
- Bacon (om man vill ha)
- lingonsylt till tillbehör
- Skala och finriv potatisen. Låt gärna successivt den rivna potatisen rinna av medan du fortsätter att riva resterande potatis. Riv även löken och fånkålen fint.
- Pressa ut vätskan ur potatisen och lägg den sedan i en skål tillsammans med löken och fänkålen.
- Blanda i ägg, ströbröd och smaka av med lite salt och peppar.
- Värm stekpannan på medelvärme och forma potatisblandningen till önskad storlek. Stek bullarna med smör.
- Lägg potatisbullarna i en ugnssäker form och låt dem stå i ugnen i runt 80 grader för att både bli klara och hålla sig varma.
- Avsluta med att steka bacon som sedan tillsammans med lingonsylt serveras till potatisbullarna.