En mustig soppa med sting som värmer under ruggiga höst- och vinterdagar. Kanske inte barnens favorit men vi föräldrars.
Ingredienser för 4 personer:
- 500g pumpa
- 1 gullök
- 2 msk färsk rosmarin
- 0,5 dl olivolja
- pumpakärnor
- 6 dl vatten
- 2 grönsaksbuljonger
- 400 ml kokosmjölk
- 1 chili
- 1-2 msk riven ingefära
- 1 apelsin
- Skala och hacka löken.
- Ta bort skalet från pumpan och dela köttet i mindre bitar.
- Förvara löken och pumpan i kylen till tillagning.
- Mortla rosmarin tillsammans med lite olja. Häll sedan på resterande olja och rör om. Förvara oljan i en skål eller liknande till servering.
- Rosta pumpakärnor i en het och torr stekpanna. Låt dem svalna.
- Stek löken och pumpaköttet tillsammans. Efter att löken mjuknat häll på vatten och buljong.
- Låt sjuda tills att pumpaköttet blivit mjukt.
- Under tiden hacka chilin fint, skala och riv ingefäran och pressa saften ut apelsinen.
- Häll på kokosmjölken, chilin, ingefäran och apelsinsaften i soppan och mixa soppan slät.
- Servera soppan med några droppar av rosmarinoljan och pumpakärnor.
Om rätten inte ska förberedas kan rosmarinoljan och rosta pumpakärnor göras medan soppan sjuder.