Hummus

Gör gärna dubbel sats och spara till helgens kvällsmys. Skiva upp grönsaksstavar och dippa i hummusen. Eller ha som en sås till en buffé.

 

 

Ingredienser:

  • 400g kokta kikärtor
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk thahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk spiskummin
  • Koriander efter smak
  • 1 lime
  • 4 msk olivolja

 

  1. Skölj av kikärtorna och låt rinna av.
  2. Häll ner kikärtorna i en matberedare tillsammans med urkärna  och hackad chilifrukt, thahini, pressad vitlöksklyfta, spiskummin, koriander och limejuice.
  3. Mix till en jämn smet och häll ner olivoljan under tiden.
  4. Förvara i kylen till servering.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *