Denna soppa lagas relativt snabb och enkelt. Med lite planering dagen innan går den ännu snabbare. Och tack vare den mustig och mättande basen går smaken och tillbehören lätt att ändra.
Ingredienser:
- 3 kokta potatisar
- 1 lök
- 1 dl vitt vin
- olivolja
- 1 grönsaksbuljong
- 200ml sojagrädde
- 700ml vatten
- 500g fryst broccoli, gröna ärtor eller spenat
- Salt och peppar efter smak
Förslag till topping:
- Creme fraiche
- Saltrostade solrosfrön eller pumpakärnor
- Finhackat knaperstekt bacon
- Egengjord örtolja
- Ugnsrostade kikärtor
- Kokt ägg
- Pocherat ägg
- Hacka löken och stek den mjuk. Häll på det vita vinet och låt sjuda tills alkoholen försvunnit.
- Mixa samman löken, den kokta potatisen, buljongen, sojagrädde, vatten, de valda grönsakerna, salt och peppar.
- Värm soppan och servera med önskat tillbehör eller som den är.