En klassiker som så många andra klassiker tar lång tid att göra. Men det är helt klart värt det när barnen älskar det.
Ingredienser för 6 personer:
- 6st rödbetor
- 250g morötter
- 500g palsternackor
- 700g potatis
- 800g rotselleri
- 2 lök
- 2 paket bacon
- 300g valfritt kött
- 6 ägg
- olivolja
- smör till stekning
- salt och peppar
- Koka rödbetorna tills att de är mjuka. Skölj med kallvatten och skrapa bort skalet.
- Skala och finhacka rotgrönsakerna. Lägg potatisen i blöt vid förberedning.
- Skala och hacka löken.
- Skär baconen och köttet i tunna remsor.
- Ställ in löken, baconet, köttet och grönsakerna i kylen. Potatisen kan stå utanför kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Höll potatisen i durkslag för att få bort vattnet. Lägg sedan ner alla grönsaker på en plåt och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen.
- Skiva de kalla rödbetorna och lägg på ett fat.
- Avvakta ungefär 15 minuter innan stekning av lök, bacon och kött för att tajma med grönsakerna. Stek löken, baconet och köttet var för sig.
- Höj temperaturen på ugnen efter ungefär 20 minuter till 225 grader.
- Stek äggen i smör till servering. Ett tips när det är många ägg är att steka dem alla samtidigt i pannan för att dela upp dem efter stekningen. Effektivt och sparar tid. Ett tips till, använd låg värme för att inte äggen ska brännas vid.
- Blanda grönsakerna med löken, baconen och köttet till servering. Salt och peppra efter smak.