![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/03/pastasoppa980x380.jpg)
Allt mat med pasta gillas av mina barn. Där av namnet. Önskar man att få äta något annat än pasta ibland passar det perfekt att byta ut pastan mot fetaost.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2019/03/planeringF15T50.jpg)
Ingredienser för 4 personer:
- 3 morötter
- 2 palsternackor
- 2 fänkål
- 1 paprika
- 1 lök
- 2 msk olivolja
- 400g krossade tomater
- 1 buljongtärning
- vatten
- Små pasta stjärnor eller fetaost
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2018/10/Förbereda15min.jpg)
- Skala och tärna morötterna och palsternackorna.
- Ansa och skölj fänkålen. Skär fånkålen i tjockare strimlor.
- Dela paprikan på mitten och kärna ur och skölj.
- Ta bort skalet från löken och dela i fyra delar.
- Förvara grönsakerna i en bunka med lock fram till användning.
![](https://receptmeny.se/wp-content/uploads/2018/06/Tillreda50min.jpg)
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg grönsakerna på en plåt och blanda dem med olivolja.
- Ställ in i ugnen i ungefär 30 minuter.
- Häll upp krossade tomater i en kastrull. Fyll förpackningen med vatten och häll i kastrullen.
- Lägg ner grönsakerna i kastrullen och mixa till en slät soppa. Fylla på med mer vatten för att få rätt konsistens.
- Önskas pasta till så koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Servera tomatsoppan med pasta eller fetaost. Vi läger pastan och fetaosten i olika skålar så får alla välja vad de själva vill ha till.