Pastasoppa eller en tomatsoppa med fetaost

Allt mat med pasta gillas av mina barn. Där av namnet. Önskar man att få äta något annat än pasta ibland passar det perfekt att byta ut pastan mot fetaost.

Ingredienser för 4 personer:

  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 fänkål
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • 2 msk olivolja
  • 400g krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • vatten
  • Små pasta stjärnor eller fetaost
  • Skala och tärna morötterna och palsternackorna.
  • Ansa och skölj fänkålen. Skär fånkålen i tjockare strimlor.
  • Dela paprikan på mitten och kärna ur och skölj.
  • Ta bort skalet från löken och dela i fyra delar.
  • Förvara grönsakerna i en bunka med lock fram till användning.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg grönsakerna på en plåt och blanda dem med olivolja.
  • Ställ in i ugnen i ungefär 30 minuter.
  • Häll upp krossade tomater i en kastrull. Fyll förpackningen med vatten och häll i kastrullen.
  • Lägg ner grönsakerna i kastrullen och mixa till en slät soppa. Fylla på med mer vatten för att få rätt konsistens.
  • Önskas pasta till så koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Servera tomatsoppan med pasta eller fetaost. Vi läger pastan och fetaosten i olika skålar så får alla välja vad de själva vill ha till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *